Vážení kolegovia, neviem ako Vám, ale mne tieto horúčavy akosi nepasujú...
Viem, dlhé mesiace sme čakali, kedy sa počasie umúdry a príde teplo, ale toto je fakt veľký šok ! Za tie dva týždne , čo tu máme leto, sa vzduch už natoľko zohrial, že rozdiel medzi dennými a nočnými teplotami je minimálny...Všade je teplo..vonku, v nútri...v prírode aj pri vode...
Kde sú tie časy, keď boli max. teploty do 30 stupňov... Včera som napr.na slnku namerala 44 stupňov !! Hrôza... Dokedy to môže náš organizmus vydržať ? Ako sa dá tomuto vôbec prispôsobiť...Dožijeme sa aj my toho, že cez deň budeme oddychovať a v noci budeme pracovať ? Alebo budeme mať aj my všade okolo seba zavedenú klimatizáciu...Zdá sa , že áno...
Normálne mi je ľúto ľudí, ktorí musia pracovať vonku...stavbárov, cestárov, poľnohospodárov, všetkých, ešte aj policajtov...nie je to sranda, byť min 8 hod. vonku...
Vy ste na tom ako?
... nech je vám ľúto aj záhradníkov v tomto sk.rvenom teple

Viete, že som ich tam aj napísala, ale potom som ich vymazala, aby sa niekto neohradil, že predsa nemusia byť vonku v najväčšom teple :-)))
Práve na Vás som tým myslela ...:-))))
Takže sa ospravedlňujem :-)))
Letné utrpenie pokračuje... dnes bolo na chládku po 16.hod. 36 stupňov !!!!
Klimatizácia mi hučí od rána a predsa mi je teplo !!!
Dnes som však zaregistrovala nový úkaz na našej ulici...chodilo kropiace auto a akože chladilo cestu...
Pripomenulo mi to detské časy, keď bolo polievanie ulíc samozrejmosťou :-)) Ako sme sa na to vždy tešili.. sprcha sa ušla aj nám deťom...
Škoda , že sa všetko točí okolo peňazí a tých má mesto stále menej :-((
Ja som vždy mala rada leto a slnko keďže som sa aj narodila v letonom znamení ale no až takéto horúčavy aj mne vadia a síce sa ešte radím do mladšej či strednej vekovej generácie môžem vám povedať, že dneska ani mne jedno nebolo keď mi prišlo od srdca zle taký strach som asi ešte nemala nikdy a v robote kde pracujem je to ešte horšie žiadna klíma proste okná otvorené ale vzduch žiadny dnes sme ozaj mali na mále a ani robota nám nejde tak rýchlo takže aj mne je samozrejme lúto tých ludí pracujúcich vonku ale aj tých, na ktorých zamestnávatelia z vysoka kašlú. A keď sú im prednejšie stroje viac ako ľudia tak nech sa páči môžu pracovať na miesto nás. Ja som počula, že dokonca v týchto horúčavách môže dať zamestnávateľ aj voľno či prípadne zníženú pracovnú dobu. No u nás to nehrozí. U nás je pravidlo rob, kým vládzeš ak nie tak ťa nahradí niekto iní.
Babula, to Vám nezávidím...
máloktorý zamestnávateľ dbá o svojich zamestnancov. A keď je to ešte aj zahraničný, tak ten by chcel najradšej z kože zodrať každého!
Možno by bolo predsa len lepšie pôsobiť vo svojom odbore...nie? :-)
Polievanie ulic je vynikajuca vec, lenze na to nie su peniaze, ako ani na nic ine

Ale od stredy chodi pravidelne polievacie auto (asi to iste, co chodilo aj pred 30 rokmi) cely den a sem-tem sa k nemu pridaju aj hasici, svojim autom. Jasne ze to nestaci ochladit, ale 1-2 stupne to spravi, hlavne ze sa lepsie dycha. Ten dazdik v noci pomohol ovela viac

Neviem, odkial budu peniaze na to polievanie, ale robi to lepsi vzduch.
(16.07.2010 09:35)Palatyová Kati Napísal: [ -> ]Babula, to Vám nezávidím...
máloktorý zamestnávateľ dbá o svojich zamestnancov. A keď je to ešte aj zahraničný, tak ten by chcel najradšej z kože zodrať každého!
Ale riaditelku nemame Nemku a majitel pride do firmy raz za cas a tomu som uz hovorila, ze je vo firme strasne horuco a ten môj odbor no Kati to nie je take jednoduche ako casnicka potit sa niekde a pendlovat medzi ludmi tiez nie je ziadna slava
(15.07.2010 17:40)Palatyová Kati Napísal: [ -> ]Škoda , že sa všetko točí okolo peňazí a tých má mesto stále menej :-((
Je to preto, lebo súdruhovia za našich detských čias boli omnoho bojazlivejší a málo kradli, ušlo sa v pohode aj na polievanie ciest. Dnešní súdruhovia nemajú zábrany a tak sa možno raz aj budú utekať stromy za psami, ako je to v tom fóre.
(16.07.2010 10:58)babula108 Napísal: [ -> ] (16.07.2010 09:35)Palatyová Kati Napísal: [ -> ]Babula, to Vám nezávidím...
Ale riaditelku nemame Nemku a majitel pride do firmy raz za cas a tomu som uz hovorila, ze je vo firme strasne horuco a ten môj odbor no Kati to nie je take jednoduche ako casnicka potit sa niekde a pendlovat medzi ludmi tiez nie je ziadna slava
Dojčland, dojčland, íber alles

Robil som v nemeckej firme asi 7 rokov. Nikto zo šéfov nebol nemec, vtedy to ešte nebolo zvykom. Ale niektorý tunajší šéf bol aj horší, ako nemci.